Balen!

En toen waren de gemeenteraadsverkiezingen alweer achter de rug…..en ja ik baal. Ik baal als een stier!

Wat een sof, wat een onverwachte uitslag….

En waar het aan ligt? Ik kan diverse oorzaken opnoemen, de veel te lange formatie van het nieuwe kabinet. De oproep om vooral lokaal te stemmen? De afgelopen periode waar “wij” in het college zaten? De onrust in de wereld? Dit keer een proteststem uitgebracht? Gewoon omdat de brandstofprijzen zo idioot hoog zijn? Of de oorlog in Oekra├»ne?
Ik kan nog wel even doorgaan met de mogelijke oorzaken, maar het heeft zo weinig zin.
Dus; kop d’r voor en gaan!

We kijken terug op een hele bijzondere campagnetijd, waarbij we erg veel gesprekken met onze inwoners en ondernemers hebben gevoerd. Het team kandidaten is in die periode echt hecht geworden. We leerden elkaar kennen, te respecteren en bovenal te waarderen.
Voor mij is dat een geweldige start voor een nieuwe campagne, en ja die gaat weer 4 jaar duren. En die is afgelopen donderdag gelijk gestart! We maken alweer plannen om te gaan canvassen en buiten de deur te vergaderen.

Mijn persoonlijke doelen?
1 – Zo min mogelijk in het gemeentehuis (excuses; Huis van de Gemeente) zijn, en zoveel mogelijk buiten de deur. Horen wat er speelt en wat er leeft.
2 – Werken aan een gemeente die er is voor de inwoners en niet andersom….

Misschien toch stiekem nog een derde doel; waarom was de opkomst zo ontzettend laag afgelopen week? Wat moeten we doen om mensen te motiveren om te gaan stemmen, want potdorie er valt wat te kiezen!

Ik ben d’r weer klaar voor!